Robotica in uw bedrijfsproces

Bent u op zoek naar mogelijkheden om het bedrijfsproces te optimaliseren? JBS Tech biedt u mogelijkheden aan op gebied van robotica. Met industriële robotica kunt u uw bedrijfsproces automatiseren en productiehandelingen overnemen. Denk bijvoorbeeld aan industriële robots zoals een productierobot of een magazijnrobot. Robotica in de industrie zorgt voor hogere kwaliteit, productcapaciteit en een efficiënter proces. JBS Tech zal een eerlijk en professioneel advies geven om robotica toe te passen binnen uw bedrijf! 

Robotica optimalisatie specialist

Wat is industriële robotica?

In werkelijkheid is het een technisch mechaniek, een robot of industriële robotica, die door middel van software handelingen kan verrichten binnen uw werkproces. Het voordeel van het mechaniek is dat het op vele vlakken toegepast kan worden. De robot is inzetbaar op verschillende aspecten als het laden of lossen, assembleren, lassen, etiketteren, positioneren, etc. Bij JBS Tech vinden er ontwikkelingen plaats om verschillende werkzaamheden te voorzien van een functionaliteit met de bijhorende software. Het implementeren van de juiste robot vergt een relatief grote investering, maar uiteindelijk zorgt het voor hogere kwaliteit en efficiëntie, dat zorgt voor een stevigere positie op basis van de concurrentie. 

Eigenschappen van robotica in bedrijven

Door robots in het bedrijfsproces te verwerken, verandert het bedrijfsproces drastisch. Het geeft namelijk een nieuwe dimensie aan het constant leveren van kwaliteit, snelheid en productiviteit. Een ander eigenschap van een robot is dat werkongevallen minder effect hebben op een robot. Denk eens aan gevaarlijke werkzaamheden, ziektegevallen of teveel uren. De robot kan immers continu in beweging blijven, hierbij is het belangrijk dat de robotica na tijden gecontroleerd worden. Dit om defecten te voorkomen en hierdoor geen schade heeft in het bedrijfsproces. Het grote voordeel van het toepassen van robotica, is het verhogen van werktevredenheid. Minder leuke werkzaamheden worden door de robot gedaan en dit zorgt voor meer tijd voor andere werkzaamheden die interessanter is voor de mens, dan voor een robot. Een hoger tevredenheidsgraad van personeel kan leiden tot beter resultaat en meer doorgroeimogelijkheden. Het laatste komt omdat de productie sneller uitgevoerd kan worden en er kans is op nieuwe functies binnen het bedrijf. 

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
  • Betrouwbaar en snel
  • Kwaliteit maatwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Turnkey totaaloplossingen
  • Duurzame productieverbetering
  • Storingsvrije productie

Installatie van robotica

Bij JBS Tech vinden wij belangrijk dat de installatie van de robot op een zorgvuldige manier gedaan moet worden.

Tijdens de voorbereidingen zullen wij de omgeving inspecteren zodat de juiste materiaalkeuze en installatiewerkzaamheden gekozen wordt. Het is namelijk mogelijk dat uw bedrijf te maken heeft met hygiëne-eisen of dat er gewerkt wordt met chemicaliën. Er zal een planning gemaakt worden, die door beide partijen goed gekeurd moet worden. JBS Tech vindt het belangrijk dat het resultaat van robotica leid tot een succesvolle samenwerking!

Cobots

Bij robotica worden er mechanismen ontwikkeld die samen werken met uw personeel. De cobot is een voorbeeld van een innovatie omtrent robotica. Het is een bot die ingericht is om samen met mensen te werken en door bepaalde veiligheidsfuncties worden voornamelijk bedrijfsongelukken verminderd. De arbeidsomstandigheden worden eenvoudiger gemaakt en het productieproces zal door een cobot sneller gaan lopen. Uiteindelijk zal het voor een kostenbesparing zorgen en zal het winstgevende resultaat bieden. De cobot is zeer flexibel doordat de voorzetapparatuur van de arm en de software verwisselbaar is. Zet de cobot in op de plekken waar het druk is en zorg voor optimale productie!

Robotica toepassen binnen uw bedrijf? JBS Tech helpt u hier graag mee! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek en kom meer te weten over robotica toepassingen bij JBS Tech.

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...