Industriële pick and place robots

Pick and place is het oppakken en verplaatsen van objecten. Het constant oppakken en verplaatsen van dozen en producten is voor werknemers een repetitieve en saaie taak. Het is nagenoeg onmogelijk om dit werk de hele dag met uiterste concentratie uit te voeren. Bovendien kan dit werk gevaarlijk zijn. Het oppakken en verplaatsen van zware of onhandige objecten kan onder meer leiden tot polsblessures en rugklachten. Een handmatig pick and place systeem brengt het risico met zich mee dat werknemers vaker door arbeidsongeschiktheid niet op het werk kunnen komen. Daarom biedt JBS Tech een pick and place automatiseringsoplossing in de vorm van industriële pick and place robots. 

pick and place robot

Pick and place automatisering met JBS Tech

Een veiliger en efficiënter productieproces; wie wil dat nu niet? Met de pick and place robots van JBS Tech kunt u geheel of gedeeltelijk het repetitieve en arbeidsintensieve werk van pick and place automatiseren. Onze engineers denken met u mee en ontwerpen pick and place machines die naadloos aansluiten op uw organisatie. JBS Tech is toonaangevend in vernieuwende en innovatieve systemen die onze ervaren experts op maat voor u ontwikkelen. 

Onze ervaren engineers realiseren geavanceerde pick and place machines naar uw wensen en behoeften. Op die manier helpen wij u om blessures te voorkomen, productiviteit te maximaliseren en de nauwkeurigheid en efficiency van dit proces te vergroten. Bij JBS Tech kunt u rekenen op maatwerk turnkey totaaloplossingen op het gebied van industriële pick and place automatisering. Wij nemen de installatie, het onderhoud en reparaties in handen om u compleet te ontzorgen.

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
 • Betrouwbaar en snel
 • Kwaliteit maatwerk
 • Jarenlange ervaring
 • Turnkey totaaloplossingen
 • Duurzame productieverbetering
 • Storingsvrije productie

Wat is een pick and place robot?

Een pick and place robot is een robot die het proces van producten oppakken en verplaatsen automatiseert. Deze robots hebben vaak een flexibele arm met een pick and place gripper aan het einde. Naast een grijparm, kan een pick and place robot tevens worden uitgerust met een vacuüm grijpsysteem. De robots worden soms gecombineerd met sensoren of zelfs artificial intelligence, waardoor de pick and place machine objecten kan identificeren en slim kan oppakken en verplaatsen naar de correcte plek. Wij ontwerpen pick and place systemen op maat die precies aansluiten op de behoeften van uw organisatie. 

Met een industriële pick and place robot van JBS Tech profiteert u van:

 • Optimale productiviteit door robots die sneller en nauwkeuriger te werk gaan;
 • Arbovriendelijkere werkomstandigheden door het automatiseren van belastend werk;
 • Werknemers worden ontlast en kunnen uitdagender werk verrichten, bijvoorbeeld inspecties;
 • Kostenbesparing op arbeidskosten;
 • Multifunctionele pick and place robots die onder meer kunnen worden ingezet voor bin picking en het in- of uitpakken van kratten en dozen.

Industriële pick and place cobots

U kunt ook kiezen voor pick and place cobots. Collaboratieve robots zijn goedkoper, compacter, makkelijker verplaatsbaar en eenvoudiger te programmeren dan andere robots.

Pick and place cobots nemen daardoor minder plek in en zijn flexibeler inzetbaar. Vooral voor mkb-bedrijven zijn pick and place cobots een ideale uitkomst. Cobots kunnen met een pick and place grijper of vacuüm systeem pick and place taken automatiseren. Bovendien is het gemakkelijk voor uw werknemers om zonder programmeerkennis de cobots in een mum van tijd nieuwe taken aan te leren. Pick and place cobots kunnen dan ook vaak worden ingezet voor bin picking, palletiseren, inpakken en machinebelading. U verplaatst de cobot simpelweg naar de plek waar het systeem nodig is en stelt de benodigde taak in. 

Uw werknemers werken samen met een collaboratieve pick and place robot. Zo kan de werknemer bijvoorbeeld de producten toevoeren, waarna de cobot de producten oppakt en verplaatst. Echter kan een cobot met een geautomatiseerde toevoer van producten ook prima pick and place taken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een lopende band. Zolang de toevoer van de objecten structureel is, weet de cobot waar het de producten moet oppakken. Als u kiest voor een industriële pick and place cobot of robot van JBS Tech, ontwerpen onze engineers de cobot opstelling voor u. Zo kunt u vertrouwen op de meest efficiënte pick and place oplossingen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Wij ontwerpen turnkey pick and place automatiseringsoplossingen die altijd afgestemd zijn op uw wensen en behoeften. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Wij bespreken graag de mogelijkheden van pick and place automatisering en pick and place machines met u.

Vrijblijvend adviesgesprek

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...