Gerobotiseerd schuren en polijsten met een schuur en polijstmachine

Afwerking is cruciaal binnen het productieproces. Handmatig schuren, polijsten en afbramen is arbeidsintensief, repetitief en resulteert in grote kwaliteitsverschillen. Daarom biedt JBS Tech u vernieuwende en innovatieve robot bewerkingsmachines, ookwel schuurrobot of schuur polijstmachine genoemd, om het afbramen, schuren en polijsten te automatiseren. Door middel van gerobotiseerd schuren en polijsten kunt u optimale kwaliteit leveren. Een stationair afbraamstation, robots en cobots zijn preciezer, leveren een constante kwaliteit en vergroten uw mogelijkheden. Schuren met een polijstmachine zorgt voor een perfecte afwerking, doordat robot bewerkingsmachines altijd met een consistente, vooraf ingeprogrammeerde kracht, druk en precisie kunnen afbramen, polijsten en schuren. Onze ervaren engineers zijn gespecialiseerd in technische automatisering en machinebouw. Wij zetten onze jarenlange ervaring en expertise in om u te voorzien van een keyturn totaaloplossing. Wij denken graag met u mee en realiseren een schuur en polijstmachine die optimaal aansluit op uw wensen en behoeften.

schuurrobot schuren met polijstmachine

Schuren en polijsten automatisering met de cobots van JBS Tech

Cobots zijn een populaire keuze voor schuren en polijsten automatisering. JBS Tech is gespecialiseerd in het ontwerpen, maken en leveren van collaboratieve robots. Samen met onze partner Dormac Cobots realiseren wij Doosan Cobots op maat. Met cobots voor schuren en polijsten profiteert u van schuurrobots die sneller, flexibeler en goedkoper zijn dan andere robot bewerkingsmachines. Cobots zijn compact en makkelijk verplaatsbaar, waardoor u deze robots eenvoudig overal kunt inzetten. Bovendien zijn onze cobots gemakkelijk te programmeren, waardoor uw medewerkers de schuurrobots zelf flexibel kunnen aanpassen om de cobots binnen een mum van tijd nieuwe taken aan te leren.

Met de innovatieve en vernieuwende technologieën van JBS Tech kunt u rekenen op een topkwaliteit. De robots zijn ideaal voor het gelijkmatig en secuur schuren, polijsten en afbramen van verscheidene oppervlaktes. Door de ingebouwde krachtmodus en sensoren zijn onze wendbare en flexibele cobots in staat om volledig automatisch ongelijke, hoekige en gebogen oppervlaktes te schuren en polijsten. Wij voorzien u van Doosan Cobots die met de hoogste krachtdetectiesnelheid in de industrie de handbewegingen van de operator simuleren om zo verkeerd uitgelijnde montage en schade te voorkomen. 

Nieuwe mogelijkheden met een schuurrobot

Polijst- en schuurbewerkingen vereisen een specifieke aanpak. Vaak moet er nauwkeurig en delicaat gewerkt worden. Onze cobots zijn voorzien van een passende schuur- of polijstmachine die aan de robotarm gemonteerd wordt. Door de gevoelige sensoren van onze cobots oefenen de bewerkingsmachines een continue kracht uit op een oppervlak met een mate van precisie die handmatig niet haalbaar is. De cobots programmeert u op basis van uw benodigdheden. Zo zijn onze robots uiterst geschikt voor het schuren en polijsten van metaal, glas, kunststof, hout en andere materialen. U kunt altijd rekenen op een hoogwaardig egaal oppervlak met een schuurrobot van JBS Tech.

Cobots zijn bovendien geschikt voor het afbramen van oppervlaktes. Met onze afbraammachines kunt u op twee manieren afbramen. U kunt kiezen voor een cobot met een gemonteerde afbraamkop op de arm die het af te bramen product contourt. U kunt ook kiezen voor een afbraam cobot die het product vasthoudt en langs een stationair afbraamstation haalt. Voor het programmeren van beide paden hoeven uw werknemers niet te beschikken over programmeerkennis. 

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
 • Betrouwbaar en snel
 • Kwaliteit maatwerk
 • Jarenlange ervaring
 • Turnkey totaaloplossingen
 • Duurzame productieverbetering
 • Storingsvrije productie

Schuren en polijsten met de robots van JBS Tech

Voor schuren en polijsten automatisering kunt u tevens kiezen voor een robot. Een robot is groter en minder flexibel dan een cobot. 

Maar een robot is de ideale keuze voor zwaardere industriële behoeften, zoals het slijpen, polijsten, afbramen en schuren van lasnaden. Ook voor grotere series van repetitief productiewerk is een robot voor schuren en polijsten aan te raden. Een grotere robot bewerkingsmachine kan een hogere drukkracht uitvoeren dan een cobot en heeft een krachtige slijpmotor. Onze gerobotiseerde schuren en polijsten oplossingen stemmen wij in samenspraak met u af op uw behoeften.

De zwaardere industriële productieprocessen waarvoor onze robot bewerkingsmachines worden gerealiseerd, zijn vaak enorm arbeidsintensief en repetitief. Het is daardoor lastig voor werknemers om deze taken geconcentreerd en consistent uit te voeren. Met gerobotiseerd schuren en polijsten nemen onze robot bewerkingssystemen dit zware werk uit handen. Zo helpt JBS Tech u de productiekwaliteit te optimaliseren en de veiligheid van uw werknemers te waarborgen. Schuren, polijsten en afbramen zijn een veelvoorkomende oorzaak van het witte vingersyndroom en RSI (repetitive strain injury). Schuren en polijsten automatisering vergroot dus niet enkel efficiency, maar is ook onmisbaar voor het beschermen van uw werknemers.

Ontdek de voordelen van een robot voor schuren en polijsten

Bij JBS Tech zetten onze ervaren engineers hun expertise in om u te voorzien van maatwerk gerobotiseerd schuren en polijsten oplossingen die zijn ontworpen aan de hand van de nieuwste en meest geavanceerde technologieën. Verbeter uw concurrentiepositie en profiteer van talloze voordelen met de robots voor schuren en polijsten van JBS Tech:

 • Optimale productiviteit en kostenbesparing door een snelle en hoogwaardige afwerking;
 • Gegarandeerd consistente kwaliteit door geprogrammeerde druk, kracht en precisie;
 • Flexibele en wendbare cobots die alle soorten oppervlaktes in rap tempo schuren en polijsten;
 • Verhoogde veiligheid door repeterende en zware taken van werknemers over te nemen;
 • Intuïtieve en verkorte programmeertijd van de cobots, waardoor medewerkers zonder programmeerkennis de robot bewerkingsmachines eenvoudig kunnen inzetten voor afwisselende taken.

Bent u overtuigd van de voordelen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van gerobotiseerd schuren en polijsten? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...