Robotisering en industriële automatisering met JBS Tech

Steeds meer bedrijven integreren robotisering en industriële automatisering in hun productieproces. Dat is een goed idee, want robotisering maakt de productie goedkoper, efficiënter en sneller. Heeft u een personeelstekort, beperkte ruimte of wilt u uw productieproces optimaliseren? Dan is een robotiseringsoplossing van JBS Tech precies waar u naar op zoek bent. JBS Tech is een toonaangevend ingenieursbureau in Limburg dat gespecialiseerd is in machinebouw, robotisering en technische automatisering. Onze ingenieurs gebruiken hun jarenlange ervaring en expertise om industriële automatiseringsoplossingen te creëren die de productiviteit verhogen, de kosten verlagen en een constante kwaliteit garanderen. Met jarenlange ervaring in het veld, zijn wij uw engineering bedrijf voor machinebouw, technische automatisering, robotisering en industriële productieautomatisering

Robotisering robotica

Robotisering voor uw warehouse, fabriek of bedrijf

Op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen uw workflow te automatiseren? Zoek niet verder dan JBS. We zijn experts in robotica, robotisering en machinebouw, dus we kunnen u helpen om snel aan de slag te gaan met cobots, robots en andere geautomatiseerde systemen.

Robotisering maakt uw productieproces efficiënter en goedkoper. Doordat industriële robots flexibel te programmeren en flexibel inzetbaar zijn, kunnen wij oplossingen leveren waarbij wij uw productieproces optimaliseren. Hiervoor zijn geen grote aanpassingen nodig aan uw productielijn. Wij denken met u mee en leveren technische automatisering op maat.

Er is geen one-size-fits-all oplossing als het gaat om robotisering binnen bedrijven binnen elke sector. Daarom nemen we de tijd om uw wensen en behoeften te leren begrijpen en bieden we  advies op maat die het beste bij u past. U kunt vertrouwen op onze ervaren ingenieurs om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aan uw specifieke behoeften voldoen. Wij ontwikkelen, optimaliseren en produceren machines, industriële robots, cobots, apparaten en installaties die perfect bij uw bedrijf passen. Met onze flexibele en innovatieve oplossingen zorgen wij ervoor dat uw productieproces sneller en efficiënter verloopt.

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
  • Betrouwbaar en snel
  • Kwaliteit maatwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Turnkey totaaloplossingen
  • Duurzame productieverbetering
  • Storingsvrije productie

Voordelen industriële robotica kopen voor bedrijven

Veel bedrijven die streven naar efficiëntie zijn overgestapt op het automatiseren, mechaniseren en robotiseren van taken die te veel tijd vergen of gevaar met zich meebrengen. De cobot of robot voorziet in deze behoefte door eenvoudige integratie in bestaande processen mogelijk te maken. Tegelijkertijd bieden industriële robotarmen nauwkeurigheid in industrieën zoals productie en logistiek, omdat ze een hoge mate van precisie en consistentie bieden. Robotisering is dus een uitstekende optie als u op zoek bent naar niet alleen kostenbesparing, maar ook meer efficiëntie.

Wilt u uw bedrijfsprocessen automatiseren? Cobots, industriële machines, infrastructuren, productierobots, software en robotarmen kunnen helpen! Van productie tot logistiek en handling, deze robots zijn perfect voor het automatiseren en robotiseren van een verscheidenheid aan taken in de industrie. Denk bijvoorbeeld aan productie automatisering of industriële automatisering in de discrete productie. Zelfs in de horeca en in de zorg wordt industriële robotica ingezet voor het robotiseren van taken zoals schoonmaken en frituren. Dus of u nu op zoek bent naar een beetje hulp of een totale revisie, robotisering is zeker de juiste keuze.

Verhoogde efficiency met industriële robots

Robotisering vervangt handwerk, waardoor processen probleemloos verlopen. Daarnaast krijgt u met het gebruik van robots een overzichtelijk inzicht in de kwaliteit, de snelheid en de positie van uw producten. Sommige industriële robots en cobots zijn flexibel inzetbaar aan de lijn en kunnen diverse handelingen uitvoeren, terwijl andere robots optimaal ontworpen zijn op een bepaalde taak binnen het productieproces. Robotisering maakt uw productie een stuk efficiënter. Industriële robotica kan namelijk op een hogere snelheid werken dan met de hand mogelijk is. Voor die snelheid levert u niets in op het gebied van precisie. Hierdoor kunt u met productie en proces automatisering middels robotica rekenen op een kortere productietijd met een uitstekende en constante kwaliteit. De hoge nauwkeurigheid die robotisering biedt, zorgt ervoor dat menselijke fouten tot een minimum worden gebracht. Robotisering levert daardoor een hoge kostenbesparing en efficiency.

Warehouse robotics voor een veilig magazijn

In een warehouse of fabriek moet vaak zwaar, repetitief en belastend werk gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan pick and place taken of palletiseren. Zware of onhandig gevormde producten tillen kan leiden tot ernstige blessures, zoals polsblessures en rugklachten. Daarom is het belangrijk om deze taken in productie, logistiek en handling waar mogelijk te robotiseren. Robotica neemt zwaar, vies, gevaarlijk of saai werk uit handen van uw werknemers, zodat zij zich kunnen richten op meer uitdagende taken. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van collaboratieve robots of het uitvoeren van kwaliteitsinspecties. Met de overstap naar warehouse robotics of industriële robotica in uw bedrijf, magazijn of fabriek kunt u de veiligheid van uw personeel waarborgen.

Cobots van Doosan Robotics: samenwerking tussen mens en robot

Cobots, ook wel collaboratieve robots of robot armen genoemd, hebben meerdere voordelen ten opzichte van industriële robots. Zo zijn cobots flexibeler, kostenbesparender en sneller dan productie robots.   In samenwerking met Dormac Cobots verhogen wij de prestaties van collaboratieve robots.

Dormac Cobots is voornamelijk actief als officiële distributeur van Doosan Robotics. De Dormac Cobot is kenmerkend door zijn betrouwbaarheid, veiligheid en stabiliteit. Er zijn meerdere soorten cobot robotarmen te verkrijgen bij Dormac Cobots. Wanneer u via JBS Tech een Doosan cobot bestelt, passen wij de robot arm op maat aan, zodat wij optimaal kunnen voldoen aan uw behoeften.

Er zitten zes geïntegreerde krachtsensoren gemonteerd op de robot arm, die zorgen voor een intuïtieve samenwerking met uw personeel en arbeidsongevallen voorkomen. Op het moment dat deze krachtsensoren weerstand detecteren, wordt de motor direct uitgeschakeld voor de veiligheid van uw medewerkers. De motoren worden hierdoor minder belast dan de motoren van andere soorten cobots. Cobots van andere robotica bedrijven laten de motor namelijk niet helemaal stilvallen, waardoor er altijd druk staat op de motor. Met de robotarmen van Doosan profiteert u dus van een lange levensduur en hogere nauwkeurigheid. De materialen en onderdelen zijn van hoogstaande kwaliteit, waardoor de cobots krachtiger en geschikter zijn voor de industriële markt. Samen met Dormac Cobots zorgen wij ervoor dat u de meest geschikte cobot kan toepassen binnen uw productieproces.

De Cobots van Dormac nemen daarnaast minder ruimte in dan industriële productie robots en zijn bovendien goedkoper dan industriële robotica. Vooral voor veel kleinere bedrijven is dit zeer voordelig. Deze collaboratieve robots zijn door hun kleine omvang makkelijk te verplaatsen. Dat is handig, want cobots kunnen een hoge diversiteit aan handelingen uitvoeren. Dit biedt de mogelijkheid om de cobot te verplaatsen via een mobiele unit waardoor de cobot veelzijdig inzetbaar is. Robotisering middels cobots zorgt daarom voor een flexibele productie automatisering.

Automatisering en robotisering door robot expert JBS Tech

 JBS Tech is uw partner in het leveren van technische componenten voor robotisering. Wij bieden oplossingen op het gebied van automatisering waarbij wij het productieproces optimaliseren en de  productielijn zo efficiënt mogelijk inrichten. Wij ontwikkelen en innoveren constant, waardoor u profiteert van de nieuwste technologieën. Naast het leveren van robotica, bieden onze engineers tevens de opties om robottoepassingen te optimaliseren en te onderhouden. Zij zetten hun expertise op het gebied van robotisering in om u te adviseren over het optimaal inzetten en onderhouden van robotica.   

Bent u benieuwd naar wat JBS Tech voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Doosan cobot Dormac

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...