Elektrotechnische installaties

Elk bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van elektronische hardware. Ben jij op zoek naar hardware systemen zoals elektrotechnische installaties (E-installaties) of een hardware engineer die kan helpen bij het implementeren van hardware binnen uw bedrijf? Bij JBS Tech hebben wij ervaren hardware engineers die u kunnen helpen met uw industriële automatisering. Door hardware engineering toe te passen, worden de computersystemen en overige componenten toegepast, aangepast of vernieuwd binnen uw bedrijf. Onze engineers ontwerpen en realiseren geavanceerde hardware engineering en electrical engineering oplossingen op maat om uw productieproces efficiënter, sneller en nauwkeuriger te maken.

Hardware engineering

Wat is hardware engineering? 

Bij hardware engineering wordt het proces omtrent hardware bedoelt. Mechanical engineers realiseren de mechaniek van machines en installaties in de procesindustrie, infrastructuur en machinebouw. Deze machines worden meestal door middel van elekticiteit aangestuurd. De elektrotechnische installatie van deze mechanische onderdelen, ook wel E-installatie genoemd, wordt gerealiseerd door electrical engineers of hardware engineers. Hardware engineers houden zich onder meer bezig met E-installaties en ontwerpen de uiteindelijke hardware, ofwel het eindproduct. Hierbij komen aspecten als ontwerpen, ontwikkelen, testen en produceren van systemen en andere componenten voor die te maken hebben met computersystemen. Dit kunnen elektronische componenten van een machine zijn die ontwikkelt en geïnstalleerd worden. Dit is tevens een belangrijk aspect bij het automatiseren van het bedrijfsproces. Door de hardware worden de fysieke componenten of onderdelen weergegeven binnen een computer. Een besturingssysteem is een software die niet kan functioneren als de hardware niet goed werkt of aangesloten is. 

Een hardware engineer of electrical engineer kan ook worden ingezet om non elektrische apparaten te voorzien van elektronische componenten. Hieronder leggen wij uit in welk opzicht dit wordt gedaan. Het voordeel hiervan is dat het bedrijf meer data kan werven en betere procesanalyses kan verrichten. Tegenwoordig geldt de regel, data is geld. Door de opgehaalde data wordt het proces geoptimaliseerd en dit kan leiden tot kostenbesparingen. Dit geeft weer waarom hardware engineering een belangrijk aspect is!

Elektronica wordt steeds belangrijker

Als er gekeken wordt op de toekomstige ontwikkelingen op basis van technologie en de R&D (Research & Development), wordt de functie van hardware engineering steeds belangrijker omdat er steeds meer hardware systemen ontwikkeld worden. Dit zorgt tevens voor embedded (toegevoegde) software engineering in overige systemen die niet voorzien zijn van hardware. 

Bij embedded software komen ontwerpen en ontwikkelingen van elektronische gerelateerde hardware aan bod zoals sensoren, processors en controllers. Hierbij wordt de scope uitgebreid met het integreren van verschillende elektronische apparaten voor de functionele aspecten van het gehele bedrijfssysteem. Denk maar eens aan het integreren van robotica, mobiele computergebruik, gedistribueerde systemen of computervisie. 

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
 • Betrouwbaar en snel
 • Kwaliteit maatwerk
 • Jarenlange ervaring
 • Turnkey totaaloplossingen
 • Duurzame productieverbetering
 • Storingsvrije productie

Werkzaamheden bij hardware engineering 

Bij JBS Tech zijn twee aspecten zeer belangrijk bij het ontwikkelen van de benodigde hardware.

Dit zijn uw wensen en de geldende normen en eisen die de veiligheid waarborgen. Er zullen elektrische schema’s gemaakt worden voor besturingspanelen en energieverdelers. Deze kunnen toegepast worden bij de eindgebruikers. Door de juiste informatie te ontvangen, zal de hardware engineer een concept maken van een ontwerp. Bij JBS Tech hebben wij een grote database aan verschillende gedetailleerde elektrocomponenten, waardoor de gewenste doeleinden makkelijker behaald kunnen worden. 

Voordelen van hardware engineering

Voor een bedrijf is het voordeliger om gebruik te maken van vakmensen die verstand hebben van hardware engineering. Hieronder kunt u verschillende voordelen zien die JBS Tech aanbiedt bij het inschakelen van een engineer:  

 • Zorgen voor een geschikte hardware keuze;
 • Risico’s beperken (het niet correct aansluiten kan kortsluitingen en brandgevaar veroorzaken); 
 • Tussentijdse controles;
 • Betere automatisering van het gehele bedrijfsproces;
 • Elektrocomponenten toepassen op non elektronische apparaten;
 • Het houden aan de elektro wetgeving op basis van de machinerichtlijn 60204-1, de laagspanningsrichtlijn 61439 en de EMC richtlijn; 
 • De hardware moet voldoen aan de normering NEN 1010, UL 508A. 

 

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...