Doosan robotics van Dormac Cobots

Collaboratieve robots, ookwel cobots genoemd, worden alsmaar populairder binnen de industrie, horeca, logistiek en bij talloze andere bedrijven. Samen met onze partner Dormac Cobots realiseren wij Doosan robotics op maat. Dormac Cobots is dé Doosan dealer in Nederland. Doosan cobots zijn de veiligste cobots op de markt. De collaboratieve robots van Doosan overtuigen met hun flexibiliteit, gebruiksgemak, veiligheid en efficiency. Doosan cobots van Dormac zijn compacte robot armen die flexibel in te zetten zijn voor dagelijks veranderende taken binnen uiteenlopende sectoren. Wilt u bijvoorbeeld uw warehouse of andere processen automatiseren? Dan ontwerpen onze ervaren engineers een cobotopstelling met Doosan cobots op maat voor uw bedrijf. 

Doosan Cobot Dormac

Ontdek de voordelen van een Doosan robot arm voor uw bedrijf 

De engineers van JBS Tech zetten hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van automatisering en robotisering in om u veilige en betrouwbare Doosan robot armen op maat te bieden. Wij denken met u mee en leveren turnkey totaaloplossingen voor de automatisering en robotisering van uw bedrijfsprocessen. Samen met onze partner Dormac CNC Solutions, ook wel bekend als Dormac Cobots, realiseren wij Doosan robotics die precies voldoen aan de wensen en behoeften van uw bedrijf. Zo helpen wij u om concurrerend te blijven. De Doosan robot armen, ofwel de Doosan cobots, maken uw bedrijfsprocessen efficiënter, sneller en veiliger. Doosan rust hun cobots uit met zes gezamelijke koppelsensoren om de veiligheid van uw werknemers de garanderen en een consistent hoge kwaliteit te waarborgen. 

Wanneer u een Doosan robot arm integreert in uw bedrijf, zult u versteld staan van de voordelen van deze cobots. Steeds meer bedrijven kiezen voor cobots, omdat collaboratieve robots compacter, makkelijker verplaatsbaar, flexibeler inzetbaar, veiliger, eenvoudiger programmeerbaar en goedkoper zijn dan industriële robots. De termen 'cobots' en 'robots' worden vaak inwisselbaar gebruikt. Wij doen dit dan ook om u te voorzien van heldere en overzichtelijke informatie. Bent u benieuwd naar de verschillen tussen cobot armen en productie robotarmen? Hier vindt u meer informatie. 

Doosan cobots worden ook wel Doosan collaboratieve robots genoemd, omdat ze samenwerken met de mens. Uw medewerkers kunnen zonder hekken of railings veilig met de Doosan robotarmen van Dormac werken. De cobots zijn uitgerust met sensoren. Wanneer een werknemer tegen de robot arm aanbotst, bijvoorbeeld wanneer een werknemer tegen de cobot aanvalt, zal de cobot direct stil vallen. U zet de cobot snel weer aan met de meegeleverde software. De cobot zal de werkzaamheden dan onmiddelijk hervatten. 

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
 • Betrouwbaar en snel
 • Kwaliteit maatwerk
 • Jarenlange ervaring
 • Turnkey totaaloplossingen
 • Duurzame productieverbetering
 • Storingsvrije productie

Duurzaam ondernemen met Doosan robots

Een groot voordeel van Doosan robots is dat de cobots duurzaam in gebruik zijn. De cobots hebben namelijk een laag stroomverbruik. Hierdoor kunt u met de cobot oplossingen van JBS Tech duurzaam ondernemen. Bovendien zijn de cobots hierdoor ook in het gebruik kostenbesparend. 

Daarnaast nemen de cobots minder ruimte in dan traditionele robots en kunnen de cobots jarenlang non-stop werken. De cobots zijn flexibel inzetbaar voor uiteenlopende en dagelijks veranderende taken. Hierdoor verbeteren de Doosan robots de efficiency van uw bedrijfsprocessen. Dit maakt de robots duurzaam, omdat de cobots zo uitstoot verlagen en de lokale productie bevorderen, wat weer leidt tot minder lange-afstand transport.

Doosan Robotics onderscheidt zich op de markt van andere cobot producenten als het aankomt op duurzaamheid. Joost Verschure, de directeur van Dormac Cobots meldt dat de motors van Doosan robots uitgeschakeld worden wanneer de krachtsensoren druk voelen. Andere cobots remmen de motor enkel af. Hierdoor blijft er bij andere cobots wel spanning op de motor staan. Hierdoor zal de motor van een Doosan cobot minder snel slijtage vertonen dan de motor van een andere cobot. Met een Doosan robot van Dormac kunt u dus rekenen op een motor die jarenlang meegaat.

Toepassingen van Doosan cobots in de industrie, logistiek en andere bedrijven

De engineers en monteurs van JBS Tech zijn gespecialiseerd in technische automatisering. Wij zetten onze ervaring en kennis in om u een Doosan cobot te bieden met de meest geavanceerde en innovatie technologie. Wij denken met u mee en realiseren Doosan cobots die speciaal ontwikkeld zijn voor uw bedrijf. Cobots zijn enorm populair in de industrie. U kunt daarbij denken aan warehouse automatisering en robotisering in fabrieken. Echter kunnen wij cobots ontwerpen voor bedrijven in diverse sectoren. Zo hebben onze ingenieurs bijvoorbeeld een Doosan robotarm ontwikkeld voor de horeca. De robot arm kan zelf afwassen, dienbladen vullen en zelfs eten bereiden. Daarnaast heeft Doosan zelf een cobot ontworpen die koffie kan zetten. De Doosan Coffee Barista Robot DR.PRESSO kan kopjes onder koffieapparaat zetten, zelf koffie zetten en dekseltjes op de koffiebekertjes zetten. U ziet dus dat de mogelijkheden eindeloos zijn wanneer het aankomt op toepassingen van Doosan cobots. 

Machinebelading automatiseren met een Doosan CNC cobot van Dormac

Wilt u uw productieprocessen of andere bedrijfsprocessen automatiseren? Dan is geautomatiseerde machinebelading onontbeerlijk. Met een Doosan CNC cobot van Dormac neemt u dit zware en repetitieve werk uit handen van uw werknemers. Bij JBS Tech realiseren wij Doosan CNC cobot armen die naadloos aansluiten op uw CNC-machines. Denk bijvoorbeeld aan freesmachines en draaibanken. U profiteert van een constante kracht en snelheid met de flexibele en efficiënte cobots van JBS Tech. Door machinebelading te automatiseren met CNC cobots van Dormac maken onze engineers uw machinebelading dynamischer en efficiënter. 

Lassen automatiseren met Doosan robotics

Doosan robotics zijn tevens ideaal voor geautomatiseerd lassen en solderen. De cobots van Doosan kunnen lassen automatiseren met een lascobot. De cobot arm van een Doosan lasrobot voert las- en soldeertaken met een hoge nauwkeurigheid uit. Dit repetitieve werk is haast onmogelijk om urenlang per dag geconcentreerd en precies uit te voeren. Maar die precisie is bij lassen en solderen juist enorm belangrijk om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Doosan robotics bieden hierin een uitkomst. De robotarm van een Doosan cobot is flexibel, waardoor de cobot arm in bochten en allerlei patronen kan lassen en solderen. Doosan robotics zijn geschikt voor miglassen, tiglassen, laserlassen, solderen, hardsolderen en kunststoflassen. 

Doosan cobot lassen

Lijmen & kitten met een Doosan robot arm

Ook voor kitten en lijmen is een hoge mate van concentratie en nauwkeurigheid onontbeerlijk. Een Doosan lijmen & kitten robot arm neemt dit saaie werk over van uw werknemers, zodat zij zich op meer uitdagende taken kunnen focussen. De Doosan robot armen leveren consistente en hoge kwaliteit. De cobots zijn uitgerust met zes flexibele gewrichten, waarmee de robots complexe bochtbewegingen en stijle hellingen met gemak kunnen afleggen. Aan de Doosan robot arm wordt een zuinige lijm- of kitdispenser gemonteerd die op de millimeter nauwkeurig kit of lijm gelijkmatig kan verdelen. Hierdoor is uw productverspilling minimaal. 

Logistiek en handling automatiseren met Doosan collaboratieve robots

Logistiek en handling automatiseren is onontbeerlijk voor elk bedrijf om concurrerend te blijven. De Doosan collaboratieve robots kunnen dag en nacht op een consistante snelheid en met een consistente kwaliteit werken om taken binnen de logistiek en handling deels of volledig te automatiseren. U kunt denken aan activiteiten zoals pick and place, verpakkingsmachines ondersteunen, bin picking, palletiseren en assembleren. 

De Doosan cobots van Dormac zijn uitgerust met een gripper robot arm. Deze robot arm grijper kan bestaan uit een vorkvormige grijper, vacuümoverzetters of een cobot grijpmachine. De Doosan robot arm kan flexibel voor uiteenlopende taken worden ingezet door de tool aan de cobotarm te vervangen. Zo maakt een Doosan robot arm gripper uw logistieke activiteiten dynamischer en efficiënter.

Doosan automation met een assemblage cobot

Bij JBS Tech bieden wij Doosan automation oplossingen voor uw assemblage werkzaamheden door middel van een assemblage cobot. Productie automatisering en robotisering is niet compleet zonder de automatisering van uw assemblage taken. In samenwerking met Dormac cobots bieden onze engineers Doosan robots op maat die kostenbesparing, optimale efficiëntie en een hoge mate van nauwkeurigheid mogelijk maken. 

De Doosan Cobots zijn voorzien van zes gewrichten met een geavanceerd bewegingsalgoritme. Door de nauwkeurige krachtdetectie en koppelsensoren van de assemblage cobots, kunnen de Doosan cobot armen nauwkeurig en snel assemblage taken uitvoeren op een constante snelheid en met een constante kracht. Dat maakt de cobots van Doosan een van de beste oplossingen voor geautomatiseerde assemblage op de markt. Uw werknemers programmeren de cobots eenvoudig voor het uitvoeren van uiteenlopende assemblage activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan schroeven en bouten en moeren vastzetten. 

Veiligheidsinspecties en kwaliteitsinspecties uitvoeren met een Doosan inspectierobot

Veiligheidsinspecties en kwaliteitsinspecties kunnen door het ontwerp van de machine of de infrastructuur lastig en soms zelfs gevaarlijk zijn. Met de Doosan inspectierobot voert u veilig inspecties uit met een hogere mate van nauwkeurigheid. Zo kunt u met de inspectiecobot van Doosan ongelukken op de werkvloer en het stilvallen van machines voorkomen. Bovendien stellen de cobots u in staat om met een hogere mate van precisie een consistente kwaliteit te garanderen. 

De Doosan Cobots zijn uitgerust met vision systemen die eenvoudig kunnen worden ingezet voor inspectie. Met een camera robot arm kan uw inspectietechnicus inspecties uitvoeren zonder de ruimte zelf te betreden. De Doosan inspectierobots beschikken over de door Doosan ontwikkelde Smart Vision Module (SVM). Dit is een 2D-camera die wordt bevestigd aan het uiteinde van de robotarm. Hiermee kunt u meekijken met de robot en de afmetingen snel en eenvoudig bekijken van positie, diameter, hoek, en lengte. De innovatieve camera robot arm van Doosan stelt u in staat om zelfs de kleinste barstjes en defecten te kunnen detecteren.

Doosan inspectiecobot

Schuren, polijsten en afbramen automatiseren met Doosan robotics

In samenwerking met Dormac Cobots leveren wij Doosan robotics oplossingen om veilig en met een zeer hoge nauwkeurigheid schuren, polijsten en afbramen te automatiseren. De geavanceerde koppelsensoren van de Doosan cobots zorgen voor een constante en precieze krachtdetectiesnelheid  tijdens het schuren, polijsten en afbramen. Hierdoor profiteert u van een consistente kwaliteit welke niet mogelijk is met handmatig schuren en polijsten. 

De robot arm is voorzien van een schuurmachine of een polijstmachine. Uw werknemers kunnen snel en eenvoudig de snelheid en kracht van de cobot arm programmeren. De gevoelige koppelsensoren van de Doosan robot arm, bijvoorbeeld de Doosan M1013 cobot zorgt ervoor dat de cobot de taken precies zo uitvoert zoals u deze heeft ingesteld.

Automatisch palletiseren met de industriële robots van Doosan

De industriële robots van Doosan zijn ideaal voor het automatisch palletiseren. De palletiseerrobot programmeert u door  de meest effectieve beweging te selecteren uit verschillende verpakkings- en palletiseersjablonen. En de automatische asuitlijnfunctie voert de uitlijningstaak nauwkeurig en foutloos uit. 

De industriële palletiseercobots zijn flexibeler en goedkoper dan grote palletisers of palletiseermachines. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven zijn de Doosan cobots ideaal voor het automatiseren en robotiseren van palletiseertaken. De robots kunnen met gemak zware dozen, zakken en kratten oppakken en op de juiste pallets plaatsen. Ook objecten van andere non-conventionele vormen zijn kinderspel voor de geavanceerde cobots van Doosan. Samen met Dormac CNC Solutions realiseren onze ingenieurs palletiseer cobots op maat voor uw bedrijf. 

palletiseren doosan cobot

Doosan pick and place cobot armen

De Doosan pick and place cobot armen kunt u inzetten voor uiteenlopende pick and place taken. De multifunctionele en flexibele hydraulic robot arm van Doosan maakt de eentonige pick and place activiteit efficiënter, sneller en dynamischer. Uw werknemers kunnen samen met de pick and place robot arm werken. Zij zetten de objecten dan klaar op een bepaalde plek de cobot doet de rest. 

Bent u op zoek naar een volledig geautomatiseerde oplossing? Onze ervaren experts werken samen met Dormac Cobots om u een turnkey totaaloplossing te bieden die precies aansluit op uw wensen en behoeften. Zo kunnen de robotarm grijpers van Doosan door middel van een geavanceerd 3D visionsysteem ook worden ingezet voor random bin picking. 

Doosan cobots programmeren met de trainingen van Dormac CNC Solutions

De Doosan cobots zijn eenvoudig te programmeren. Uw werknemers kunnen de robots binnen een handomdraai nieuwe taken aanleren zonder enige programmeerkennis. U kunt de cobots dus flexibel inzetten voor dagelijks wisselende taken. 

Doosan Robotics en Dormac Cobots bieden een grote verscheidenheid aan intuïtieve en gebruiksvriendelijke software aan om de Doosan cobots te programmeren. Is de meegeleverde software niet naar uw wens? Dan ontwikkelen onze engineers een programmeersoftware op maat die aansluit op uw infrastructuur. Bovendien kunt u gebruik maken van de simulatorsoftware om een solide robotintegratie te ontwerpen voordat u de cobot oplossingen integreert. Bij JBS Tech adviseren wij u over de mogelijkheden van een cobotopstelling op maat en ontwerpen wij een robot arm testopstelling op locatie.

Als het aankomt op de cobots programmeren, zal u direct de voordelen van Doosan cobots ervaren. Industriële robots vereisen veel tijd en kennis om te programmeren. Daarnaast zijn deze grote machines beperkt in het aantal taken die uitgevoerd kunnen worden. U werknemers leren de cobots nieuwe taken aan middels gebruiksvriendelijke software en mobiele applicaties, al dan niet op maar ontwikkeld door onze ingenieurs. De cobots kunnen simpel en snel worden verplaatst en ingezet worden voor uiteenlopende en dagelijks wisselende taken. Zo bent u altijd voorbereid op veranderingen binnen uw bedrijf. 

programmeren cobot

Wilt u uw werknemers een meer diepgaande opleiding verschaffen voor het programmeren van de cobots? De adviseurs van JBS Tech denken graag met u mee en geven uw werknemers uitgebreide instructies over het programmeren en besturen van de Doosan collaboratieve robots. Tevens biedt onze partner Dormac Cobots u en uw werknemers opleidingen in het programmeren en gebruiken van Doosan cobots aan. 

Voor het programmeren van de Doosan cobots kunnen onze engineers als onderdeel van de turnkey totaaloplossingen die wij bieden programmeersoftware op maat ontwikkelen. U kunt daarnaast ook gebruik maken van de programmeersoftware van Doosan en Dormac. Zo kunt u met DART-Studio Basic de Doosan robots zowel online als offline programmeren en monitoren. De Advanced versie biedt ook de mogelijkheid om CAD files in te laden voor het plannen van projecten. De  Easystacker™ software is ideaal voor palletiseer cobots. Met deze software kunt u binnen enkele minuten stapelpatronen voor zakken, dozen en kratten configureren. U heeft hier geen enige programmeerkennis voor nodig. Met de Recordbot® software kunt u complexe taken eenvoudig programmeren. U legt de taken handmatig vast met de leerfunctie van Doosan door de Doosan robot arm te bewegen. U neemt het patroon op met de software en past de contouren aan naar wens.Wilt u de Doosan cobot updaten en geavanceerder programmeren? Dan maakt u gebruik van de DLR Studio. Op de handige CheckApp kunt u te allen tijde de status van de cobot volgen op desktop, smartphone of op de Teach Pendant. 

De Doosan robots die geleverd worden door Dormac Cobots zijn tevens compatibel met software van onder meer: 

 • SCHUNK
 • Ros Packages
 • RoboDK
 • OnRobot A/S
 • Sick
 • Schmalz
 • Pickit 3D
 • Visual components
 • Weiss Robotics
 • Solomon 3D
 • Zimmer Group
 • En nog veel meer

Doosan cobots te koop van de officiële Doosan dealer in Nederland 

JBS Tech is uw partner in technische automatisering en robotisering. Dit doen wij onder andere door speciale machinebouw, installaties, het ontwikkelen van geavanceerde software en het realiseren van robots. Anno 2022 betekent dat door de stijgende vraag naar cobots dat onze ervaren engineers in samenwerking met Dormac CNC Solutions u een cobotopstelling op maat leveren van Doosan cobots. Wilt u een Doosan cobot kopen in Nederland? Dan bent u bij JBS Tech aan het juiste adres. 

JBS Tech Doosan

Wij werken samen met onze partner Dormac Cobots om u cobots te koop aan te bieden in Nederland. Dormac CNC Solutions, ook wel bekend als Dormac Cobots, is de officiële Doosan dealer voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland en België. Wij kopen onze Doosan cobots direct bij Dormac Cobots in om deze weer te koop of te huur aan te kunnen bieden voor uw bedrijf. Wij kunnen binnen het uitgebreide assortiment aan Doosan robot armen van Dormac de meest geschikte cobot voor uw situatie selecteren. Deze maken wij verder op maat, zodat de cobot precies aansluit op de behoeften van uw fabriek, warehouse of andere bedrijf. 

Benieuwd geworden?

Wij leveren een turnkey totaaloplossing door de installatie, programmering en reparaties op ons te nemen. Onze ervaren monteurs en engineers adviseren u over de mogelijkheden van Doosan cobots binnen uw bedrijf en leveren een unieke cobotopstelling die speciaal voor uw bedrijf ontworpen is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Doosan cobots voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op onze locatie in Weert (Limburg).  

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...