Lijmen en kitten automatisering door JBS Tech

Handmatig lijmen en kitten vereist een hoge mate van concentratie en nauwkeurigheid. Voor mensen is dit een lastige opgave. Dit repetitieve werk is vaak een delicaat en fijn mechanisch proces. Het is haast onmogelijk om 40 uur per week met optimale concentratie te lijmen en kitten. Handmatige doseertaken stellen de producten dan ook bloot aan inconsistente productkwaliteit. JBS Tech maakt het mogelijk om dit eentonige en arbeidsintensieve werk te automatiseren door middel van een kit- en lijmrobot. Onze lijmen en kitten automatiseringsoplossingen verhogen de productiviteit, zorgen voor een optimale en consistente productkwaliteit en bieden veelzijdige mogelijkheden op het gebied van lijmen, kitten, afdichten en andere doseertaken. Onze ervaren engineers realiseren lijmen en kitten robotics op maat die optimaal voldoen aan uw wensen en behoeften. 

lijmen en kitten automatiseren

Lijm- en kitrobot: ontdek de mogelijkheden van automatisch lijmen en kitten

Lijmen en kitten in de productie is een efficiënte manier om stabiele verbindingen tussen onderdelen te creëren en te voorkomen dat stoffen door de ene ruimte naar de andere gaan. Lijmen en kitten kunnen ook worden geclassificeerd als verbindingsprocessen. Deze technologie wordt gebruikt voor het afdichten van frameconstructies, waardoor wordt voorkomen dat stoffen tussen ruimtes kunnen passeren. Het creëert stabiele verbindingen door afzonderlijke onderdelen aan elkaar te hechten.  

Door middel van de automatiseringsoplossing van JBS Tech kunt u lijmen en kitten automatiseren. Hierdoor bespaart u op arbeidskosten en productverspilling, verhoogt u de productiviteit en efficiëntie van uw productie en waarborgt u een hoge en consistente kwaliteit. Onze ingenieurs zetten hun jarenlange ervaring en expertise in om u een keyturn totaaloplossing te bieden voor het automatiseren en robotiseren van lijmen en kitten in uw bedrijf. Wij denken met u mee en realiseren industriële lijm- en kitrobots, meng- en doseersystemen, installaties en gespecialiseerde software op maat. Op die manier creëren wij een lijmen en kitten automatiseringsoplossing die naadloos aansluit op de behoeften en wensen van uw bedrijf. 

 

Snel hulp nodig? Heeft u vragen of wilt u graag vrijblijvend advies?
Neem dan contact met ons op!
Beloven we u Wat wij garanderen
  • Betrouwbaar en snel
  • Kwaliteit maatwerk
  • Jarenlange ervaring
  • Turnkey totaaloplossingen
  • Duurzame productieverbetering
  • Storingsvrije productie

Lijmen en kitten automatiseren met robots, meng- en doseersystemen en installaties

Verlijmen en afdichten is een belangrijk proces in veel industrieën. Bij JBS Tech werken we met u samen om het juiste proces voor uw product te vinden. Of u nu individuele processtations of een volledig geautomatiseerd systeem heeft, we hebben een breed scala aan mogelijkheden om uit te kiezen om aan uw behoeften te voldoen. Zo kunnen wij dispensers, oplossingen voor het reinigen van spuitmonden, componenten voor het aanbrengen van primers, meetsystemen en softwarepakketten leveren om uw proces te stroomlijnen. 

Onze lijmen en kitten robots bieden u de mogelijkheid om het lijmen en kitten volledig te automatiseren. Onze ervaren ingenieurs zijn gespecialiseerd in technische automatisering en machinebouw. Zij zetten hun expertise en jarenlange ervaring in om u te voorzien van een lijmen en kitten robot of machine op maat. 

U kunt bijvoorbeeld denken aan meng- en doseersystemen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare manier om materiaal voor een lijm- of ingietapplicatie te doseren, heeft JBS Tech een verscheidenheid aan systemen die aan uw behoeften voldoen. Onze plunjerpompsystemen en tandradpompsystemen zijn beide eenvoudig te bedienen en kunnen worden aangepast met stikstofaansluitingen, niveaumelders, verwarming en roermogelijkheden. Met onze mengventielen en besturings- en bedieningsmogelijkheden krijgt u elke keer de perfecte mix.

Met een gespecialiseerde lijmen en kitten robot van JBS Tech kunt u bovendien automatisch doseren realiseren. Onze engineers ontwerpen volledige systemen waarmee u automatisch een- en tweecomponentenmaterialen kunt doseren. Wij denken met u mee en realiseren een lijmen en kitten robots op maat. U kunt bijvoorbeeld denken aan automatische doseringssystemen op een XYZ tafel, roterende tafel of aan de lopende band. 

Lijmen en kitten met de cobots van JBS Tech

Cobots vormen een enerverende trends onder de robotica. Collaboratieve robots zijn veiliger, goedkoper, flexibeler en kleiner dan andere robots. Dit maakt dat cobots gemakkelijk te verplaatsen zijn en weinig ruimte innemen. De lijmen en kitten cobots van JBS Tech zijn eenvoudig te programmeren, waardoor uw medewerkers de robots binnen een korte tijd nieuwe taken kunnen aanleren. Samen met onze partner Dormac Cobots realiseren wij Doosan Cobots op maat. Doosan Cobots zijn de veiligste cobots in de markt. Deze lijmen en kitten robots zijn compact en flexibel, waardoor ze voor verscheidene taken kunnen worden ingezet. 

Onze lijmen en kitten robots zijn een ideale oplossing voor het automatiseren van uw doseertaken. Cobots worden niet voor niets collaboratieve robots genoemd. Uw medewerkers werken nauw samen met onze lijmen en kitten cobots om het optimale resultaat te behalen. De werknemer legt het te lijmen of kitten product onder de kitrobot en de cobot doet de rest. De Doosan Cobot heeft een flexibele en wendbare arm met een zuinige lijmer of kitter aan het einde. Door middel van sensoren volgt de cobot geheel automatisch en nauwkeurig vooraf geprogrammeerde patronen en lijmt of kit naadloos allerlei contouren, hoeken, bochten en hellingen. Hiervoor gebruiken de Doosan Cobots zes gewrichten en een innovatief algoritme voor bewegingscontrole. Zelfs de meest complexe bochtbewegingen zijn kinderspel voor deze geavanceerde lijmen en kitten robots. 

Onze lijmen en kitten cobots waarborgen een consistente kwaliteit door hun vermogen om een constante druk uit te oefenen en te bewegen op een constante snelheid. Lijmen en kitten robots zijn op de millimeter nauwkeurig en verdelen de lijm of kit gelijkmatig, waardoor u profiteert van een optimale kwaliteit en minimale verspilling. 

De voordelen van lijmen en kitten automatisering

Onze lijmen en kitten robots maken het mogelijk om het lijmen en kitten gedeeltelijk of volledig te automatiseren. Hierdoor wordt repetitief en arbeidsintensief werk uit handen genomen.

Dit stelt uw werknemers in staat om uitdagender werk te verrichten, zoals kwaliteitscontroles. Bovendien optimaliseren onze secure en flexibele lijmen en kitten robots de productkwaliteit, consistency en de arbeidsomstandigheden van uw werknemers. De lijmen en kitten robots van JBS Tech zijn eenvoudig in te stellen en vergen geen programmeerkennis. Hierdoor kunnen de robots snel nieuwe patronen leren. De flexibele en buigzame arm van een lijmen en kitten robot kan op de millimeter nauwkeurig uiteenlopende en uitdagende contouren volgen, zoals bochten, verticale lijnen en hoeken. Zo maken onze veelzijdige en flexibele lijmen en kitten cobots uw productie dynamischer.

Bij JBS Tech zetten onze engineers hun jarenlange ervaring en expertise in om u een lijmen en kitten robotica oplossing te bieden die perfect aansluit op uw wensen en behoeften. Wij realiseren vernieuwende en innovatieve lijmen en kitten automatiseringsoplossingen waarmee u boven de concurrentie uitstijgt. 

Bent u benieuwd geworden naar wat JBS Tech voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. 

Vrijblijvend adviesgesprek

Altijd de beste oplossing

Waarom kiezen voor JBS Tech

Kwaliteit en veiligheid

Veiligheid voor uw en onze collega’s, kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en betrouwbare maatwerkoplossingen.

Turn-key aanpak

Vanaf het eerste idee tot en met het onderhoud aan uw technische installaties. Één partij die verantwoordelijkheid neemt.

Vooruitstrevend

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en blijven continu op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Creatieve oplossingen

Voor uw technische uitdaging bedenken wij out of the box, een effectieve en creatieve oplossing.

Aan het laden...